نمایش رنگ‌ها در تابلوی کتاب‌خوان

ساخت وبلاگ

علیرضا مختارپور در پنجاه و سومین نشست «کتاب‌خوان» گفت: هر‌ یک از شرکت‌کنندگان کتاب‌خوان در رنگ‌آمیزی گوشه‌ای از یک تابلوی بزرگ نقاشی سهیم شده‌اند و به‌زودی نتیجه همکاری و تلاش این افراد در خلق تصویری عظیم و زیبا، نمایان خواهد شد.

علیرضا مختارپور دبیر‌کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سومین نشست «کتاب‌خوان» استان تهران ضمن قدردانی از برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان این نشست به ذکر نکاتی درباره آن پرداخت و گفت: طرح نشست «کتاب‌خوان»، ابتکار نهاد کتابخانه‌ها نیست و دیر ‌زمانی است به شکل‌های مختلف در بسیاری از کشورها برگزار می‌شود. چنین نشست‌هایی در کشور ما نیز توسط کتابداران، اعضا و اهالی رسانه در‌حال برگزاری است و ما نیز با این واسطه خود را به این جریان کتابخوانی پیوند داده‌ایم.

وی درباره قابلیت‌های بالقوه کتاب‌خوان برای ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه افزود: گام‌هایی که تا امروز برای گسترش «کتاب‌خوان» برداشته‌شده بسیار ارزشمند است اما هنوز در ابتدای راه، ایستاده‌ایم و "هزار باده ناخورده در رگ تاک است". امروز پنجاه و سومین نشست «کتاب‌خوان» است و در این مدت موفق به اشتراک بیش از 600 کتاب در این جلسات شده‌ایم.

وی استقبال عمومی از این نشست‌ها را مثبت ارزیابی کرد و گفت: نزدیک به پنجاه درصد از مجموع معرفی کتاب‌ها توسط کتابداران انجام شده و پنجاه درصد باقیمانده، شامل معرفی کتاب توسط اعضای کتابخانه‌ها، مقامات محلی، نویسندگان، فعالان رسانه و... است.

وی با بیان این مطلب که به‌زودی کتاب‌خوان را در دو بخش تخصصی و اختصاصی گسترش خواهیم داد، در بیان کیفیت این نشست‌ها تصریح کرد: نشست‌های تخصصی شامل جلساتی با موضوع خاص است. مثلا برگزاری کتاب‌خوان توسط دانشجویان دانشکده مهندسی با موضوع به‌اشتراک‌گذاری کتاب‌های تخصصی رشته خود را می‌توان نشستی تخصصی دانست. نشست‌های اختصاصی نیز، مختص یک جمع، افراد مرتبط با حرفه‌ای خاص و یا ساکنین شهر یا  منطقه خاص و... را شامل می‌شود. کتاب‌خوان اهالی رسانه که با حضور فعالین رسانه‌هایی مانند صدا و سیما و خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری برگزار شد، نمونه‌ای از این نشست‌های تخصصی است.

وی با تاکید بر این مطلب که "کتاب‌خوانی می‌تواند در اوقات فراغت انجام شود؛ اما به‌هیچ وجه، امری فرعی و مختص اوقات فراغت نیست." گفت: شاید بتوان ادعا کرد که جدی‌ترین فعالت بشر کتاب‌خوانی و مطالعه است. چون در هیچ نوع دیگری از فعالیت، نمی‌توان در گوشه‌ای نشست و از طریق علائم و حروف نقش بسته بر صفحه دستگاه ارتباطی با افکار نویسنده‌ای که در 20 قرن پیش در محیط و شرایطی کاملا متفاوت با زبان و تفکری متفاوت ‌زیسته است، ارتباط برقرار کرد.

وی افزود: ارتباطات مجازی می‌تواند امکان تعامل افراد از نقاط مختلف دنیا را با یکدیگر فراهم کند، اما کتاب تنها ابزاری است که امکان ارتباط، صحبت و قرار گرفتن در جریان‌های فکری افرادی که قرن‌ها پیش زیسته‌اند را فراهم می‌کند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: مطالعه نوعی مهارت و توانایی است که تنها در کتاب خواندن خلاصه نمی‌شود. کلمه مطالعه از باب مفاعله است و نشان از تاثیر کتاب بر آدمی و آدمی بر کتاب دارد و به تعبیری مطالعه، طلوع کتاب بر جان آدمی است و طلوع آدمی بر کتاب است.

وی با تاکید بر لزوم آموزش، تمرین و ممارست در کسب مهارت مطالعه گفت: با همکاری گروه‌هایی متخصص، در حال ارزیابی و بررسی فیلم این نشست‌ها هستم و تصمیم داریم محصولات آموزشی حاصل این جلسات را در اختیار همه اعضا، کتابداران و مردم قرار دهیم.

 مختارپور در ادامه به ذکر گوشه‌ای از مهارت‌های حاصل از حضور در کتاب‌خوان پرداخت و اظهار کرد: مهارت‌هایی مانند انتخاب کتاب مناسب، مطالعه صحیح، تلخیص، یادداشت‌برداری، گزارش‌نویسی و نقد از توانایی‌هایی هستند که در کتاب‌خوان کسب خواهیم کرد.

وی یکی از مهم‌ترین اهداف «کتاب‌خوان» را معرفی کتابدار به جامعه دانست و اظهار کرد: کتابدار در هنگام معرفی یک کتاب به افرادی از سطوح مختلف جامعه مانند: مدارس، دانشگاه‌ها، محیط‌های علمی و... در واقع به معرفی توانایی‌های یک کتابدار و ویژگی‌های او می‌پردازد. این معرفی می‌تواند انتقال‌دهنده جاذبه یا دافعه به مخاطب باشد.

وی با تاکید بر لزوم تلاش و پیگیری این نشست‌ها توسط کتابداران و کتاب‌خوانان، «کتاب‌خوان» را به یک تابلوی نقاشی بزرگ تشبیه کرد و افزود: هر کدام از کتابداران، اعضا و نویسندگان و مسئولین ارائه‌دهنده در این نشست‌ها در رنگ‌آمیزی گوشه‌ای از یک تابلوی بزرگ نقاشی سهیم شده‌اند و به‌زودی نتیجه همکاری و تلاش این افراد در خلق تصویری عظیم و زیبا، نمایان خواهد شد.

به وبلاگ کتابخانه عمومی ......
ما را در سایت به وبلاگ کتابخانه عمومی ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3esfarvarinpl6 بازدید : 309 تاريخ : دوشنبه 19 تير 1396 ساعت: 12:24